'neprirodno i neafrički' / Kenijski potpredsjednik: 'Naša republika štuje Boga, ovdje nema mjesta za homoseksualce'

Image
Foto: YouTube Screenshot

Glasnogovornik kenijskog potpredsjednika je potvrdio njegove izjave i dodao da 'vlada vjeruje da su homoseksualni odnosi neprirodni i neafrički'

5.5.2015.
8:05
YouTube Screenshot
VOYO logo

Kenijski potpredsjednik William Ruto u ponedjeljak je izjavio da u kenijskom društvu "nema mjesta" za homoseksualce, što je posljednja u nizu sličnih izjava visokih dužnosnika afričkih zemalja koje ozlojeđuju aktiviste, a najvjerojatnije i zapadne donatore koji upozoravaju da je na meti homoseksualna zajednica na cijelom kontinentu.

"Republika Kenija je republika koja štuje Boga. Kod nas nema mjesta za homoseksualce i one druge", kazao je Ruto na vjerskoj službi služenoj na svahiliju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov glasnogovornik je potvrdio njegove izjave i dodao da "vlada vjeruje da su homoseksualni odnosi neprirodni i neafrički".

Homoseksualnost je u Keniji protuzakonita još od vremena britanske kolonijalne vladavine koja je okončana 1963.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju je u Keniju stigao američki državni tajnik John Kerry koji je prošle godine oštro kritizirao Ugandu zbog zakona kojim je pooštrila zatvorske kazne za homoseksualce. SAD je i vrijedan donator Keniji i toj zemlji godišnje udijeli skoro milijardu dolara. Dio novca namijenjen je snagama sigurnosti, ali veliki dio toga ide za liječenja oboljelih od HIV/AIDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo