nova metoda / SAD nudi 20 milijuna dolara za informacije o vođama Islamske države

Image
Foto: AP Images

Najviše svota, ona od sedam milijuna dolara, pripremljena je za onoga tko da pouzdane informacije o Mustafi al-Quaduliju, za kojeg vjeruju da se pridružio Al-Quaedinoj podružnici u Iraku

6.5.2015.
8:24
AP Images
VOYO logo

Vlada Sjedinjenih američkih država ponudila je nagradu ukupnog iznosa od 20 milijuna dolara za informacije o osobama koje smatraju vođama zloglasne Islamske države, javlja BBC. 

Na popisu imena o kojima traže informacije su Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli, Abu Mohammed al-Adnani, Tarkhan Tayumurazovich Batirashvili i Tariq Bin-al-Tahar Bin al Falih al-'Awni al-Harzi.

Najviše svota, ona od sedam milijuna dolara, pripremljena je za onoga tko da pouzdane informacije o Mustafi al-Quaduliju, za kojeg vjeruju da se pridružio Al-Quaedinoj podružnici u Iraku.

Za informacije o službenom govorniku IS-a Adnaniju pripremljeno je pet milijuna dolara, a isto toliko dobiva i vlasnik informacije o vojnom zapovjedniku, Batirashviliju.

Za informacije o zapovjedniku bombaša samoubojica Harziju, pripremljena je svota do tri milijuna dolara.

Kako je naveo State Department, Islamska je država 'odgovorna za sustavno kršenje ljudskih prava' u obliku brutalnih ubojstava i silovanja te ubijanja djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo