LINČ U CENTRU GRADA / Četiri muškarca osuđena na smrt: spalili ženu i bacili tijelo u rijeku!

Image
Foto: Youtube/screenshot

Četvorici muškaraca sudilo se od subote pred prvostupanjskim sudom u Kabulu za taj slučaj koji je šokirao javnost u Afganistanu i inozemstvu. Sud je još osmoricu muškaraca osudio na 16 godina zatvora, a oslobodio je njih 18

6.5.2015.
10:55
Youtube/screenshot
VOYO logo

Četiri muškarca su na sudu u Kabulu osuđena na smrt vješanjem zbog linča žene krivo optužene da je spalila primjerak Kurana u ožujku.

Četvorici muškaraca sudilo se od subote pred prvostupanjskim sudom u Kabulu za taj slučaj koji je šokirao javnost u Afganistanu i inozemstvu. Sud je još osmoricu muškaraca osudio na 16 godina zatvora, a oslobodio je njih 18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među osuđenima na smrt nalazi se samoproglašeni vjerski službenik koji je prodavao šibice blizu džamije i koji je pokrenuo val nasilja protiv mlade žene.

Ukupno je 49 osoba optuženo za taj događaj, i to u rasponu od nasilja do ubojstva. Uz 30 osoba kojima je sud danas sudio, u nedjelju će saznati sudbinu 19 policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Farhunda (27) je 19. ožujka pretučena na smrt, potom spaljena i bačena u korito rijeke u Kabulu. Podivljala gomila optuživala ju je da je spalila islamsku svetu knjigu.

Žrtva nije spalila Kuran već je, naprotiv, zamjerila prodavaču šibica aktivnosti u neskladu s islamom. Ljutit, on ju je optužio za klevetu i nahuškao gomilu da je linčuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko policajaca prisustvovalo je prizoru koji se putem videosnimki i fotografija ubrzo proširio društvenim mrežama.

Drama koju je oštro osudio predsjednik Ašraf Gani, pa čak i talibani, izazvala je brojne prosvjede u Afganistanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo