spriječeni neredi / U Njemačkoj uhićena desničarska skupina: planirali teroristički napad na muslimane

Image
Foto: Twitter

"Istraga je pokazala da su im cilj bili napadi u Njemačkoj: u malim skupinama na istaknute salafiste, džamije i skloništa za azilante", kaže se u priopćenju njemačkog državnog odvjetništva

6.5.2015.
12:47
Twitter
VOYO logo

Njemačka je policija uhitila četiri osobe koje su osnovale novu ekstremno desnu skupinu kojoj su cilj bombaški napadi na džamije, muslimane salafiste i skloništa za azilante.

"Istraga je pokazala da su im cilj bili napadi u Njemačkoj: u malim skupinama na istaknute salafiste, džamije i skloništa za azilante", kaže se u priopćenju njemačkog državnog odvjetništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za to je, koliko smo dosad uspjeli saznati, uhićena četvorka nabavila eksploziv za moguće terorističke napade", kaže se u priopćenju i dodaje da se još ne zna jesu li "već odredili mete i datume".

Četvorica uhićenih njemački su državljani i identificirani su kao 56-godišnji Andreas H., 'predsjednik' skupine, 39-godišnji 'potpredsjednik' Markus W., 22-godišnja Denise Vanessa G. te 47-godišnji Olaf O.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačke vlasti sumnjivce uvijek identificiraju imenom i inicijalom prezimena.

Njemačka je 2011. bila šokirana otkrićem da je mala desničarska ćelija nazvana NSU (Nacionalsocijalističko podzemlje) ubila devetero imigranata i jednu policajku, a obavještajne službe i policija godinama nisu ni registrirale postojanje NSU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo