NOVI GAZDA NA PANTOVČAKU / Mesić predao vlast Josipoviću

Stjepan Mesić je iza zatvorenih vrata tijekom kratkog susreta s Ivom Josipovićem predao vlast svom nasljedniku. Novi ga je predsjednik zatim ispratio s Pantovčaka.

18.2.2010.
16:35
VOYO logo

ZAGREB - Nekoliko sati nakon inauguracije novog predsjednika Republike Ive Josipovića, na Pantovčaku je obavljena primopredaja vlasti između Josipovića i njegova prethodnika Stipe Mesića.

Josipović i Mesić su u Predsjedničke dvore stigli oko 17 sati te su se, nakon poziranja fotoreporterima, nakratko zatvorili i iza zatvorenih vrata obavili primopredaju. Dvadesetak minuta kasnije, izašli su za podij i obratili se okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska dobila predsjednika koji će štititi Ustav

Mesić je ustvrdio kako je Hrvatska izabrala predsjednika "koji će sigurno štititi Ustav i koji će provoditi hrvatske zakone".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog toga mogu reći da odlazim zadovoljan jer Hrvatska je u pravim rukama", rekao je Mesić.

Mesiću, hvala ti na svemu što si učinio za Hrvatsku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović kaže da je primopredaja protekla sjajno.

"Još jednom zahvaljujem predsjedniku Mesiću na svemu što je napravio za Hrvatsku. Mislim da je njegov doprinos razvoju hrvatske demokracije zaista izuzetan", rekao je Josipović još se jednom zahvaljujući svom prethodniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je mahnuo svima okupljenima i s Josipovićem krenuo prema izlaznim vratima, ispred kojih ga je čekalo službeno vozilo. Nakon kratkog pozdrava, ušao je u auto i službeno otišao s dužnosti.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo