brutalni plavci / Američka policija mlati sve pred sobom!

Image

Sukobi policije i prosvjednika u SAD-u ne jenjavaju. Nakon što su snage reda i sigurnosti u Oaklandu počeli ispaljivati metke na mirne prosvjednike, na Sveučilištu Berkley policajci su brutalno napali studente koji su htjeli dati podršku globalnom pokretu 'Occupy'.

11.11.2011.
16:00
VOYO logo

Američka policija svim silama nastoji zaustaviti širenje pokreta 'Occupy', pa svaku akciju prosvjednika nagrađuje gumenim metcima i nasilje.

Baš kao i u Oaklandu i New Yorku, prosvjednici na prestižnom Sveučilištu Berlyju dobili su svoju porciju batina nakon što su poželjeli podržati globalni pokret protiv kapitalizma, ekonomske krize i vladavine imućne manjine.

Naime, studenti Sveučilišta u Kaliforniji pokušali su mirno postaviti šator i zauzeti javnu površinu kao što se to radi diljem SAD-a i Europe, no snage reda dobili su instrukciju kako je zabranjeno spavati u vrećama i podizati vlastite nastambe na području kampusa.

Dok su studenti mirno sjedili i prosvjedovali, kako protiv kapitalizma, tako i protiv nepravednog obrazovnog sustava, nije bilo nikakvih problema. No, situacija se zakuhala kada su budući akademski građani donijeli vreće za spavanje i šatore.

Sedam studenata je uhićeno, a na internetu je osvanula snimka koja prikazuje kako policajci brutalno mlade prosvjednike koji im uopće nisu predstavljali prijetnju.

Najmanje jedna osoba je hospitalizirana, a želja za okupacijom kampusa se samo pojačala.

"Sveučilište podržava slobodu izražavanja, no politika kampusa se mora poštivati, kao i odlazak drugih studenata ili profesora na predavanja", oglasilo se priopćenjem Sveučilište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo