ZATVORILI 60 km AUTOCESTE / 3 milijuna ljudi na najvećoj trpezi ikada

Zatvorena je autocesta u dužini od čak 60 kilometara kako bi duž nje moglo biti postavljeno 20.000 stolova. Na zabavi se pojavilo oko tri milijuna Nijemaca iz Ruhrske oblasti.

18.7.2010.
17:48
VOYO logo

BERLIN - U nedjelju je u Ruhrskoj oblasti održana jedna od najspektakularnijih manifestacija u sklopu Kulturne prijestolnice Europe "Ruhr 2010.", tijekom koje je jedna autocesta zatvorena na dužini od 60 kilometara i na kojoj je tri milijuna posjetitelja uz "najveću trpezu na svijetu" održalo narodno slavlje.

"Sva naša očekivanja su nadmašena", rekao je direktor projekta Ruhr 2010. Fritz Pleitgen. Umjesto očekivanih milijun i pol, policija je do 17 sati, kada je manifestacija "A40 - Mrtva priroda" okončana, izbrojala više od tri milijuna posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A40, koja prolazi kroz najveću konglomeraciju u Europi, Ruhrsku oblast na zapadu Njemačke, postavljeno je 20.000 klupa i stolova koje zajedno čine "najdužu trpezu na svijetu" i uz koje su razne udruge građana i umjetničke skupine predstavile svoj rad. Za te potrebe autocesta je blokirana za motorna vozila između gradova Duisburga na zapadu i Dortmunda na istoku Ruhrske oblasti u dužini od 60 kilometara.

U sklopu akcije "A40 - Mrtva priroda" predstavio se i Savez Hrvata iz Duisburga umjetničkim i folklornim programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Essen, to jest Ruhrska oblast u kojoj se ovaj grad nalazi, uz Pečuh i Istanbul, ove je godine proglašen Kulturnom prijestolnicom Europe.

Snimke najveće trpeze na svijetu u videoprilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo