HRSKAVI I FINI / Na meniju samo kukci

Image

Japanski restoran nudi svojim gostima sasvim novu poslasticu: kukce svih vrsta na sve načine.

16.12.2008.
9:41
VOYO logo

TOKYO - Ako ste se zasitili uobičajene hrane, kontinentalne ili mediteranske, ako imate istančano nepce spremno za nove okuse, idealan izbor su kukci. Prženi, pohani, u siru ili umaku, baš kao i sva ostala hrana.

Najraznovrsniju ponudu ima jedan tokijski restoran čiji se vlasnik i glavni kuhar odlučio svojim gostima pripremiti i poseban blagdanski meni.Jedna od ponuđenih vrsta je debela i tvrda bogomoljka, a u ponudi je i argentinski žohar s mekim oklopom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema kukaca je vrlo jednostavna, objašnjava vlasnik restorana, Shoichi Uchiyama. Mogu se pripremati u umaku, mogu se pohati, umotati u sir ili samo pržiti. Žohare i skakavce nudi na hrskavom kruhu, a crve poslužuje na kriškama kivija. Kaže i da su zrikavci veoma ukusni, a u njihovim zvukovima se može uživati i prije pripreme.

Njegovi gosti s užitkom su pojeli male zalogaje. Jedan od njih pohvalio je ukus crva, a drugi je izjavio da je najteže kukca staviti u usta, no kad ga se zagrize nije ga teško progutati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhar, Shoichi Uchiyama, je i inače zainteresiran za alternativni izvore hrane, a kukci su, kako kaže, jeftini, a i zdravi jer imaju puno proteina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo