PRIZNAO KRIVNJU / Sapunar pušten iz Remetinca

Image

U istražnom su zatvoru ostala preostala trojica HAC-ovih čelnika osumnjičenih da su iz te javne tvrtke preko marketinške agencije "Fimi media" izvukli 26 milijuna kuna.

16.12.2010.
15:56
VOYO logo

ZAGREB - Član uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Josip Sapunar u četvrtak poslijepodne je pušten iz zatvora u Remetincu u kojem je bio mjesec dana, odnosno od uhićenja u aferi "Fimi media".

Sapunar je iz Remetinca izašao oko 16 sati, a na slobodi ga je dočekao odvjetnik Veljko Miljević, koji je ranije izjavio da je Sapunar iznosio obranu pred USKOK-ovim istražiteljima i priznao nedjelo koje mu se stavlja na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlukom suca istrage Krešimira Devčića u istražnom su zatvoru ostala preostala trojica HAC-ovih čelnika osumnjičenih da su iz te javne tvrtke preko marketinške agencije "Fimi media" izvukli 26 milijuna kuna.

Bivši direktor autoceste Rijeka - Zagreb Zlatko Korpar i dvojica bivših predsjednika HAC-ove uprave Marijo Crnjak i Jurica Prskalo ostaju u Remetincu dok se u USKOK-ovoj istrazi ne ispitaju preostali svjedoci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni se terete za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, među ostalim, i za poslove koje su dodjeljivali bez javnog natječaja.

Neslužbeno se doznaje da je, među ostalim, novac iz HAC-a tvrtka "Fimi media" Nevenke Jurak dobivala za organizaciju otvorenja novih dionica autocesta te razne medijske kampanje, među kojima i za promociju elektronske naplate cestarina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo