drama u lici / Hrabra susjeda spasila dječaka i curicu iz požara!

Majka je nakratko ostavila dvogodišnjeg dječaka i njegovu četverogodišnju sestru same i tada je u njihovoj kući izbio požar. Dim je primijetila hrabra susjeda Violeta i bez razmišljanja uletjela u zapaljenu kuću i spasila mališane u zadnji tren.

1.2.2012.
18:00
VOYO logo

Na Plitvičkim jezerima u ponedjeljak se odigravala prava drama. Dok je otac Miroslav bio na poslu, najstarija kćer u školi, a supruga je 'skočila' pomoći bolesnoj susjedi, njihova podstanarska kuća se zapalila.

No, da nije bilo hrabre susjede Violete četverogodišnja curica i dvogodišnji dječak, koji su za vrijeme požara bili u kući, danas ne bi bili živi.

Djevojčica i dječak shvatili su da izbija vatra te su se pokušali sakriti u kupaonicu.

"Ona je uzela plavu dekicu iz dnevnog boravka i malog te ga povukla prema kupaonici", objasnio je otac situaciju.

Dim je već počeo ulaziti u njihovo 'skrovište', kada je hrabra susjeda dotrčala u zapaljenu kuću.

"Ja sam ušla u dnevnu sobu i već su plamen i dim bili prestrašni. Vidjela sam da djeca nisu tu pa sam istrčala ponovno vani udahnuti zraka i onda sam se vratila u kuhinju, čija su vrata bila zaključana. Onda sam krenula na treća vrata, koja su bila od kupaonice i tamo sam našla curicu", prepričala je hrabra susjeda Violeta Krizmanić 'akciju spašavanja'.

Nakon što ju je iznijela, bez straha je u goruću kuću ušla i treći put.

"Kad sam se htjela vratiti po njega čula sam jedan ružan uzdah kao kad se netko bori za zrak i onda sam shvatila da je on bio pored sestre cijelo vrijeme, ali ga u onom trenutku kad sam nju iznosila nisam ni vidjela. Dim je već bio strašan", nastavila je Violeta.

Klinci su još uvijek u gospićkoj bolnici i dobro se oporavljaju.

Međutim, Miroslava sada brinu egzistencijalni problemi. Njegova obitelj je izgubila podstanarski krov nad glavom, a i dok su ga imali jedva su krpali kraj s krajem.

"Molim sve dobre ljude da mi pomognu koliko su u mogućnosti. Hvala", zamolio je Miroslav Vuković.

Iz nacionalnog parka Plitvička jezera ponudili su se za grube radove. Vukovići su preživjeli požar, no bez namještaja, posteljine, odjeće teško će preživjeti ovu ličku zimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo