smrzavali se i dobili batine / U Beogradu se potukli oko čišćenja snijega

Image
Foto: PIXSELL

Kako je Beograd osigurao dnevnice za građane koji im pomognu čistiti snijeg s gradskih ulica, brojni građani su pohrlili zaraditi džeparac. Međutim, tu je izbio problem. Dok se oko 2.000 građana prijavilo za obavljanje ovog honorarnog posla, grad je osigurao dnevnice samo za tisuću njih.

8.2.2012.
16:34
PIXSELL
VOYO logo

Beograd je osigurao još u ponedjeljak tisuću dnevnica i lopata za građane koji će pomoći čistiti gradske ulice od snijega, ne sluteći pritom kako će se dvostruko više osoba prijaviti za ovaj posao.

Gužva ispred Skupštine grada Beograda izbila je nakon što su građani shvatili da nema dovoljno lopata za sve. Naguravali su se nezadovoljni građani i osiguranje ispred skupštine, a građanski revolt se proširio i društvenim mrežama.

U srijedu, trećeg dana čišćenja, građani željni jednokratne zarade okupili su se na dogovorenom mjestu u 7.30 sati kao što im je i rečeno. Međutim, autobusi koji ih trebaju prevesti do mjesta koje treba očistiti stigli su tek oko 10 sati.

Dok su čekali na hladnoći, nekoliko građana je pokušalo ući u Skupštinu i pitati hoće li biti posla danas ili ne, što je očito razljutilo osiguranje, koje je uletjelo u gomilu i počelo udarati ljude.

Dnevnice iznose nešto više od 100 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo