kijamet na -20 / Pripremite se, stiže novi ledeni val!

Posljedice prve još se otklanjaju, a već stiže druga ledena runda. Sve počinje noćas - temperature do minus 20, novih 40 centimetara snijega i orkanski udari bure.

9.2.2012.
18:50
VOYO logo

Gorska služba spašavanja bi do kraja dana trebala prokopati put do većine mjesta dalmatinskog zaleđa. U međuvremenu zajedno s vojskom mještanima dostavljaju hranu i lijekove.

Do jučer zameteni Vrgorac i Imotski sad su prohodni i spremni za najavljene nove centimetre snijega. No, zima će, uz Dalmaciju, najjače udariti Gorski kotar. U dućanima je već i ponestalo nekih namirnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječanima u grad za vikend dolazi orkanska bura s udarima do 200 kilometara na sat. Zato kupuju sve i to na kile.

Na zimu, ili pak na kritike šefice oporbe, reagirao je i premijer. „Mi predstavu raditi nećemo, to je dobronamjerna poruka svima. Tamo gdje je situacija zaista jako teška, ali jako teška, tamo ćemo biti.  I poplava će vjerojatno biti u Hrvatskoj, za to se moramo pripremiti, to će doći htjeli mi to ili ne", poručio je Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojska je u stanju pripravnosti. Spremni su mobilizirati i tisuću vojnika, no na teren izlaze samo na zahtjev.

„Angažirani smo sa četiri stroja u čišćenju i održavanju cesta, angažirani smo sa motornim sanjkama iz bojne za specijalna djelovanja na dostavu hrane u području koje je zahvaćeno snijegom. I naš helikopter je spreman intervenirati za medicinske letove ili bilo koje druge situacije u svakom trenutku", rekao je Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zahtjeva će biti, jer do nedjelje navečer Hrvatska će ponovno biti zametena. Očekuje se između 10 i 20 centimetara u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u Gorskom kotaru, Lici i dalmatinskom zaleđu između 20 i 40 centimetara.

Dubrovnik bi se mogao pretvoriti u klizalište, jer će, nakon snijega, pasti temperatura, a onda i kiša. Samo krajnji jug ostat će iznad nule, dok ostatak zemlje za nekoliko sati čeka kijamet na minus dvadeset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo