NE NAZIRE SE KRAJ / Iz Fukushime dalje curi radijacija, dvoje radnika poginulo

Image

Više od tri tjedna nakon prekida dovoda ekletrične energije u rashladni sustav centrale, opasnost od nuklearne katastrofe još nije otklonjena u Fukushimi. Situaciju dodatno pogoršava i smrt dvoje radnika elektrane.

3.4.2011.
10:52
VOYO logo

TOKIO - Japanska elektroprivredna korporacija TEPCO koja vodi nuklearnu centralu Fukushima, objavila je u nedjelju da su smrtno stradala dvojica njihovih djelatnika koji su nakon potresa i tsunamija isključili uređaje, a vodili su ih kao nestale.

Njihova su tijela pronađena u radiokativnom okruženju i dugo su dekontaminirana, javila je agencija Kyodo. Čini se da su stradali 11. ožujka, što još nije službeno potvrđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od tri tjedna nakon prekida dovoda ekletrične energije u rashladni sustav centrale, opasnost od nuklearne katastrofe još nije otklonjena u Fukushimi. Radioaktivne tvari se i dalje oslobađaju i izazivaju strahovanja od trajnog zagađanja i proširenja na okoliš.

Istjecanje nije zaustavljeno ni nakon ubacivanja betona u rupu, pa TEPCO sada specijalnim polimerima pokušava spriječiti curenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik direktora Japanske nuklearne agencije Hidehiko Nishiyama rekao je da će u nedjelju popodne početi posljednji pokušaji zaustavljanja istjecanja radioaktivne vode u Pacifik, tako što će radnici zasuti polimere s više betona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo