DOŽIVJETI STOTU, DOŽIVJETI STOTU / Fidel Castro mogao bi živjeti 140 godina

Image

Fidel Castro će unatoč svim medicinskim problemima zbog kojih se 2006. povukao iz politike doživjeti i više nego svi mi, čak 140 godina, rekao je njegov tim liječnika.

26.5.2011.
5:36
VOYO logo

Otac kubanske revolucije Fidel Castro u kolovozu će proslaviti 85. rođendan, a kako se čini mogao bi živjeti 140 godina, ako je sudeći po riječima jednog od njegovih bivših liječnika Eugenija Selman-Houseina.

Selman-Housein je u srijedu otvorio međunarodnu konferenciju stogodišnjaka u Havani. Na Kubi živi 1551 stogodišnjak što je svjetski rekord u odnosu na broj stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fidel Castro će unatoč svim medicinskim problemima zbog kojih se 2006. povukao iz politike doživjeti i više nego svi mi.

Da bi ljudi živjeli 120 godina moraju biti motivirani, hraniti se zdravo prehranom bogatom voćem i povrćem, prestati pušiti i biti fizički aktivni, rekao je dugogodišnji Castrov liječnik Selman-Housein, koji tvrdi da je Kuba idealno mjesto za to jer ima "vladu koja jedina na svijetu na prvo mjesto stavlja narod".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kubanci imaju besplatno zdravstveno osiguranje, ali s prosječnom plaćom od 15 eura na mjesec teško si mogu priuštiti zdravu hranu kakvu zagovara 81-godišnji Selman-Housein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo