JOŠ JEDAN SLUČAJ MAŠKARIN / Rutinska operacija ga pretvorila u invalida!

I Vukovar, nažalost, ima svoj slučaj Maškarin. Jedna rutinska operacija 33-godišnjeg Damira pretvorila je u invalida. Liječnici su mu zabunom podvezali živac i umjesto da ga pošalju u veći bolnički centar, otpustili ga kući. Damir otada nije uspio stati na noge.

2.4.2012.
17:44
VOYO logo

Damir Kušnjir iz Vukovara do jučer je trčao, vozio bicikl, svirao klavijature, a danas ne može ustati iz kreveta. Rutinska operacija vene na preponi, prije dva i pol mjeseca Damiru je promijenila život.

"To je trebalo biti rutinski zahvat i sutradan sam trebao ići kući. Međutim to tako nije prošlo, doktor je zabrljao i podvezao živac zajedno s venom te ga oštetio", tvrdi Damir.

Damir je shvatio da nešto nije u redu nakon što satima poslije operacije nije osjećao nogu. I tu je krenula agonija. Slali su ga na razne pretrage, prošao je i rehabilitaciju, ali hodati i dalje nije mogao. Na kraju ga je liječnik jednostavno otpustio iz bolnice.

"Kad sam izlazio iz bolnice doktor mi je rekao da je zabrljao. On je prvi dan znao što je napravio samo je pokušao to vjerojatno prikriti u dogovoru s anesteziologom i s drugim doktorima", dodao je.

Očajna obitelj uporno je tražila da Damira upute u Zagreb ili Osijek gdje su im poručili da su mogli popraviti štetu samo da su im se kolege iz Vukovara javile na vrijeme, prije nego što mu je živac propao.

No, živcu ipak nije bilo spasa, a u Vukovaru su im poručili da se mogu žaliti. I jesu. Ministru zdravlja Ranku Ostojiću koji je urgirao da se Damira primi na Rebro gdje su ga ponovno operirali. Donekle su popravili štetu, no Damir više nikad neće biti onaj stari.

Mlad i zdrav momak preko noći je postao invalid i to ne svojom krivicom. Zato će tužiti i liječnika i vukovarsku bolnicu.

Kakvi god bili rezultati istrage, Damirov život više neće biti isti. Sve bi bilo drugačije da su taštine u bijelim kutama bile manje. Netko bi za to trebao odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo