provjerite koliko ćete trošiti! / Poskupljenja goriva ipak manja od očekivanih!

Image
Foto: RTL

Benzin Eurosuper BS 95 od ponoći je poskupio za 20 lipa po litri, ali je ipak ostao ispod najviše dopuštene cijene od 11.29 kuna. Maksimalno poskupljenje od 26 lipa po litri zabilježeno je kod Eurosupera 98 koji od utorka košta 11.62 kune. Dizelska goriva, kako je i najavljeno u ponedjeljak, pojeftinila su za četiri do devet lipa.

3.4.2012.
8:57
RTL
VOYO logo

Od ponoći su stupile nove cijene goriva na snagu. Naime, Ina je digla cijene eurosupera 95 za 20 lipa te će i dalje imati nižu cijenu od maksimalne, odnosno 11.29 kuna.

Cijena eurosupera BS 95 porasla je  na 11.19 kuna, dok je cijena dizelskih goriva na Ininim postajama niža od 4 do 9 lipa. Dakle, nova cijena plavog dizela je 6.62 kune, a loživog ulja ekstra lakog 7.41 kunu.

Unatoč novom rastu cijena benzina, što će vjerojatno donijeti nova poskupljenja, Vlada i dalje ne intervenira.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, Radimir Čačić, naglasio je kako ne može mnogo učiniti po pitanju cijena goriva.

Prema Pravilniku o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata cijene naftnih derivata mogu se korigirati svaka dva tjedna, a promjena cijene ovisi o kretanju cijena istih na mediteranskom tržištu i tečaju američkog dolara. Cijene se naviše ili naniže mogu korigirati za najviše tri posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo