SDP NAPADA / "Zastupnici HDZ-a su huligani"

Image

Šef najjače oporbene stranke zatražio smjenu Ive Sanadera i "zaratio" sa saborskim zastupnicima

22.10.2008.
15:42
VOYO logo

ZAGREB - Dok se premijer Ivo Sanader pripremao otvoriti autocestu Rijeka - Zagreb i pribilježiti još jedan politički bod svojoj vlasti, šef oporbenog SDP-a Zoran Milanović je s govornice u Saboru pozivao da se Sanaderovoj vladi izglasa nepovjerenje.

Prema Milanovićevim riječima Sanaderovu "glavu" zatražio je isključivo zbog neučinkovitosti vlasti posebno na području sigurnosti građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Grozno ubojstvo Ivane Hodak bila je kap koja je prelila čašu koja se puni već pet godina, otkako je HDZ na vlasti u Hrvatskoj. Iluzija da možemo srušiti premijera nemamo, ali taj nas je događaj motivirao da otvorimo raspravu o odgovornosti za dugogodišnje nečinjenje na područjima javne sigurnosti, gospodarstva, energetike, pregovora o ulasku u EU - objasnio je Milanović. 

No, vrhunac njegova izlaganja dogodio se nakon što su ga zastupnici HDZ-a nekoliko puta prekinuli. Njima je poručio da jedva čeka da bude donesen zakon o huliganima, kako bi se neke njegove odredbe mogle primijeniti i na saborske zastupnike koji se od početka rasprave služe huliganskim metodama i dovode u pitanje dostojanstvo Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo