šuti kao zaliven / Mesić ne želi otkriti tko mu podmeće!

Bivši predsjednik Stjepan Mesić ne želi otkriti koje je podrijetlo novca kojim je kupio čak dva stana. Baš kao i u listopadu 2010. godine, on tvrdi da ga je posudio od dvojice prijatelja.

24.4.2012.
19:40
VOYO logo

Kakva je pozadina kupnje dvaju stanova bivšeg predsjednika, pita se USKOK. O predistražnim radnjama koje se provodeStipe Mesić osobno ne želi govoriti.

"Od državnih organa i institucija nitko ga nije kontaktirao i zato nema nikakav komentar", rekao je Tomislav Jakić iz Ured bivšeg predsjednika Republike.

Dva stana na Borčecu Mesić je kupio nekoliko mjeseci nakon isteka mandata 2010. godine, pa ih zato nema u zadnjoj imovinskoj kartici. Naveden je samo stan njegove supruge, koji se već dugo prodaje.

Kako doznajemo, Stjepan Mesić nije još nije prodao, a upravo bi tim novcem, poručuju iz njegova ureda, bivši predsjednik trebao vratiti dug prijatelju čijim je novcem kupio dvije nove nekretnine.

No, identitet osobe koja mu je posudila gotovo dva milijuna kuna do danas nije otkrio.

"Kada država Hrvatska u nekom trenutku zatraži taj podatak, on će ga dati", kazao je Tomislav Jakić.

Stanove u elitnoj zgradi Mesić je kupio od tvrtke bivše šefice financijske kampanje, čija ih je tvrtka i izgradila. O toj isplati, tvrdi ne zna mnogo.

"Nije on meni platio ništa, on je platio banci. Taj čovjek vjerojatno nije imao sve te novce, dio je posudio. Zašto bi on, molim vas, rekao od koga je posudio te novce", upitala je Štefanija Balog, vlasnica Arhitektonskog studija.

No, to pitanje je oporba jedva dočekala.

"Bivši predsjednik Republike kao i aktualni i svaki dužnosnik mora odgovoriti na pitanje koje postavlja javnost jer se radi o javnom interesu", poručio je Dragutin Lesar.

Iz Mesićeva ureda poručili su da mu smještaju isti ljudi koji su ga pokušali javno umiješati i u aferu s nabavkom oklopnjaka Patria. O kome je riječ, opet ne otkrivaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo