ISKORISTIT ĆE SVOJE PRAVO / Generali Gotovina i Markač obratit će se sudu!

Za ponedjeljak je zakazan početak rasprave Žalbenog vijeća Haškog suda u predmetu "Gotovina-Markač". Žalbeno vijeće je generalima za obraćanje odvojilo deset minuta.

13.5.2012.
15:19
VOYO logo

DENHAAG - Nešto više od godinu dana od izricanja nepravomoćne presude kojom su generali AnteGotovina i MladenMarkač proglašeni krivima i osuđeni na 24, odnosno, 18 godina zatvora za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje, pred Haškim sudom održat će se žalbena rasprava.

U prijepodnevnom terminu žalbu će obrazložiti obrana generala Gotovine, a u poslijepodnevnom dijelu ročišta obrana generala Markača. Obje će obrane imati po sat i pol za svoje izlaganje, a isto vrijeme dodijeljeno je i tužiteljima za odgovor na žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tužitelja, obrane dvojice generala će, ukoliko žele, odgovoriti na izlaganje tužitelja i svaka je dobila po pola sata.

Žalbeno vijeće predvidjelo je i mogućnost da se generali Gotovina i Markač osobno obrate sucima na kraju ročišta i za to su odvojili po 10 minuta, a saznajemo kako će generali to i učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"General Markač iskoristit će pravo da se u završnoj riječi obrati sudskom vijeću. Bit će to ljudsko obraćanje u kojem će ponoviti da nije kriv za zločine koji mu se stavljaju na teret", otkrio nam je Goran Mikuličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo