ODLAZAK 'GLAVNOG GLUMCA' / Umro mafijaš čiji život je inspirirao 'Dobre momke'

Image
Foto: AP

Bio je dio bande koja je 1967. ukrala 420.000 dolara iz pošiljke Air Francea s terminala u zračnoj luci John F. Kennedy u New Yorku. Nakon toga zatvoren je na šest godina zbog iznuđivanja, ali se nastavio baviti kriminalom i u zatvoru.

14.6.2012.
7:34
AP
VOYO logo

LOS ANGELES - HenryHill, bivši mafijaš koji je postao pokajnik i čiji život je inspirirao knjigu "Wiseguy" i kasnije film "Dobri momci" ("Goodfellas") umro je nakon duge bolesti u Los Angelesu, objavila je u četvrtak njegova zaručnica Lisa Schinelli Caserta.

Ona je rekla da je Hill umro od zastoja srca u bolnici. Hill je od 60-ih do 80-ih godina dvadesetog stoljeća bio pripadnik mafijaške obitelji Lucchese u New Yorku, a bavio se krađama, iznuđivanjem i ucjenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je dio bande koja je 1967. ukrala 420.000 dolara iz pošiljke Air Francea s terminala u zračnoj luci John F. Kennedy u New Yorku. Nakon toga zatvoren je na šest godina zbog iznuđivanja, ali se nastavio baviti kriminalom i u zatvoru.

Nekoliko mjeseci nakon izlaska iz zatvora sudjelovao je u krađi pet milijuna dolara Lufthanse a aerodroma JFK u prosincu 1978. godine,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su poslije krađe njegovi suradnici ubijeni, odlučio je postati pokajnik i svjedočiti za FBI. Hill, supruga Gina i djeca Gregg i Gina ušli su u program zaštite svjedoka, a on je svjedočio protiv mafijaša. On i supruga izbačeni su iz programa zaštite 1990-ih, a par se prije toga, 1989. razveo.

Hillov život opisan je u knjizi Nicholasa Pileggija "Wiseguy" (1986.) koju je Martin Scorsese adaptirao za film "Dobri momci" (1990) u kojem je Ray Liotta glumio Hilla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo