proveo noć na policiji / Zlatko Marić zbog prijetnji kazneno prijavljen

Image

U policiji se Zlatko Marić pojavio sam kako bi razjasnio okolnosti sukoba. Poligrafsko ispitivanje je prošao, no zadržan je u pritvoru kako bi ga sproveli istražnom sucu.

8.7.2012.
11:54
VOYO logo

Vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić ZlatkoMarić, osumnjičen za prijetnje zagrebačkom odvjetniku PeriLozici, po dovršenom kriminalističkom istraživanju u subotu je, uz kaznenu prijavu odveden u pritvor, doznaje se u policiji.

Ne navodeći njihove identitete, zagrebačka policija je izvijestila da postoje osnove sumnje da je 52-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje 37-godišnjaku, te nedozvoljeno posjedovao oružje i eksplozivne tvari. Osumnjičeni je telefonom odvjetniku prijetio 5. srpnja oko 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici pretražili Marićev stan i ured te, neslužbeno se doznaje, pronašli nekoliko pušaka i oko 400 komada streljiva.

Prema pisanju medija, odvjetnik Lozica, kojemu je u noći s četvrtka u ulici Jagodnjak nepoznati počinitelj s tri metka propucao automobil, prijavio je dan prije da mu prijeti Zlatko Marić, koji je navodno blizak s njegovom suprugom. Navodno se Marić sam pojavio u policijskoj postaji kako bi razjasnio okolnosti svog sukoba s odvjetnikom, nakon čega je i zadržan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lozica se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga te u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika RatkaMačeka.

Zanimljiva je podudarnost da je prošloga tjedna bačena bomba koja nije eksplodirala pored automobila u dvorištu obiteljske kuće bivšeg šefa Hypo leasinga DrageVidakovića. Osim što je, poput Lozice, povezan s Hypo bankom, Vidaković je također svjedočio protiv bivšeg premijera Sanadera, ali u slučaju primanja provizije za kredit koji je austrijska Hypo banka 1995. odobrila Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo