VATROGASCI OBRANILI VIKENDICE / Pogledajte dramatične snimke velikog požara kraj Pule!

U 18,20 sati lokaliziran je veliki požar koji je oko 16 sati buknuo uz cestu između Peroja i Barbarige. Vikendice u blizini požarom zahvaćene površine su sačuvane, a na terenu do daljnjega ostaju vatrogasne ekipe.

17.7.2012.
19:40
VOYO logo

PEROJ - U 18,20 sati lokaliziran je veliki požar koji je oko 16 sati buknuo uz cestu između Peroja i Barbarige, potvrdio je zapovjednik pulske Javne vatrogasne postrojbe KlaudioKarlović.

Požar je gasilo šezdesetak pripadnika pulske Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Pule, Vodnjana, Medulina i Peroja te 18 vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je rekao zapovjednik Karlović, u požaru je izgorjelo deset hektara gustoga niskog raslinja i hrastove šume. Dva kanadera gasila su požar od 17,20 sati do 18,20 sati.

Vikendice u blizini požarom zahvaćene površine su sačuvane, a na terenu do daljnjega ostaju vatrogasne ekipe, istaknuo je Karlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzrok požara nije poznat, a gusti dim bio je vidljiv iz Pule i većeg dijela Istre.

Također, požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha u Zadarskoj županiji, koji je dojavljen 13. srpnja ujutro, proširio se na Plavno-Raštele u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gori trava i nisko raslinje, a zbog konfiguracije terena i turbulencija, zračne snage nisu mogle djelovati te požar gase lokalni i šibenski vatrogasci.

Vatrogasno operativno središte DUZS-a poslijepodne je dobilo informacije o još nekoliko požara u čije je gašenje u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17,24 sata dojavljen je požar na području Nina, kod mjesta Vrsi. Gori borova šuma. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, a upućen je i airtractor te canadair.

U 16,50 sati dojavljen je požar na brdu Kamešnica – selo Rože, kod Trilja. Gori borova šuma, a požar gase lokalne vatrogasne snage uz pomoć canadaira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požaru na području Dubravica, kod Skradina dojavljen je u 14,35 sati. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage a pomagala su dva canadaira.

Na području Kistanja, Krnjeuve, gori trava i nisko raslinje te hrastova šuma. U gašenju sudjeluju lokalne vatrogasne snage, kojima su također pomagala dva canadaira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DUZS također javlja da su lokalizirani požari na području Lokve Rogoznice koji je zahvatio oko 10 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, a gasilo ga je 119 vatrogasaca i 27 vozila te canadair.

Lokaliziran je i požar na području Šestanovca – Prpuše koji je zahvatio 1,5 hektar borove šume i raslinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugašen je požar na području Danila Gornjeg, kojim je bilo zahvaćeno dva hektara hrastove i borove šume te trave i niskog raslinja; te požar na području Biljana Donjih, gdje je vatrom bilo zahvaćeno oko 1,5 hektar mješovitog raslinja.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo