VATRA JOŠ NIJE POD NADZOROM / I dalje gori kod Skradina i na području Komina

Image
Foto: PIXSELL

Požar na području Skradina aktivan je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu zahvaćenog područja, na minski sumnjivom terenu.

13.8.2012.
18:04
PIXSELL
VOYO logo

Požare na području Skradina te na području Komina - Kule Norinske i dalje gase vatrogasci iz lokalnih i kontinentalnih vatrogasnih postrojba te pripadnici Hrvatske vojske, a pomažu im i zračne snage, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Požar na području Skradina koji je zahvatio, kako se procjenjuje, 420 hektra, aktivan je na krajnjem sjeveroistočnom dijelu zahvaćenog područja, na minski sumnjivom terenu. Zahvaćena je trava, nisko raslinje, smrika i borova šuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage s oko 115 vatrogasaca i 42 vozila. Požar gase i 42 vatrogasca iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Karlovačke županije te 50 pripadnika hrvatske vojske. U gašenju sudjeluju i zračne snage, navodi se u priopćenju.

Požar otvorenog prostora na području Komina - Kule Norinske i dalje gase vatrogasci, kojima pomažu iz zraka tri kanadera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage s oko 95 vatrogasaca. Požar gasi i 41 vatrogasac iz Varaždinske županije, Međimurske županije i Krapinsko-zagorske županije koji su na to požarište upućeni tijekom noći. U gašenju sudjeluje i oko 100 pripadnika hrvatske vojske.

Procjenjuje se da je opožareno oko 1000 ha trave, niskog raslinja i šume, kaže se u priopćenju DUZS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo