Assange se javio s balkona / 'Obama, učini pravu stvar i zaustavi lov na vještice!'

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange pozvao je SAD da prestane progoniti Wikileaks i 'zviždače' te da im kompenzira vrijeme provedeno u pritvoru. Obami je poručio da prekine 'lov na vještice'.

19.8.2012.
16:32
VOYO logo

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange obratio se javnosti s balkona ekvadorskog veleposlanstva u Londonu i zatražio od SAD-a da poštuje Wikileaks.

"Ovdje sam danas jer ne mogu biti dolje s vama. Hvala vam na iskazanoj dobroti. Sa sobom ste doveli i oči svijeta. Velika Britanija nije odbacila Bečku konvenciju prije koju noć, jer ste vi bili tu", poručio je Assange.

Assange se zahvalio svima koji su bili uz njega i koji se i dalje bore za pravdu, kao i svim latinoameričkim državama koje ga podržavaju.

Pozvao je i SAD i da prestane progoniti Wikileaks i 'zviždače' te da im kompenzira vrijeme provedeno u pritvoru. Obami je poručio da prekine 'lov na vještice'.

Osnivač Wikileaksa je u kratkom, ali efektnom govoru u svega 15-ak minuta podsjetio i na slučaj Bradleyja Manninga, koji se zbog curenja informacija nalazi već 815 dana u pritvoru bez suđenja.

Assangeov pravni savjetnik Baltasar Garzon rekao je da je Assange jako zahvalan ljudima i predsjedniku Ekvadora na azilu te je poručio da se uvijek borio za pravdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo