ONA TREBA VAŠU POMOĆ / Dirljiva priča iz Zadra: Malena Stephanie samo želi biti zdrava!

Petogodišnja Stephanie ima samo jednu želju: da bude zdrava. No boluje od rijetke i iznimno opasne bolesti mozga, koja prijeti potpunom paralizom. Operacija koja bi joj mogla spasiti život košta gotovo dva milijuna kuna, koje njezini roditelji nemaju!

7.9.2012.
18:10
VOYO logo

"Samo želim biti zdrava!"

Ima tek pet godina, a želje su joj takve da bi rasplakale i najtvrđe. Stephanie je rođena s rijetkom bolešću mozga - Arnold Chiarijevom melformacijom zbog koje joj prijeti urastanje kosti u mozak i doživotna paraliza. Ona dijagnozu ne razumije. Zna samo da je neopisivo boli.

Kad je ne boli, ona je posve obična petogodišnja curica. Ali takvi su trenuci rijetki i obično izazvani sirupom protiv bolova.

"Kad je najjače boli ona će se nasmijati. Nakon što se probudila poslije operacije - ona se nasmijala", govori majka Anita Milda.

Operacija u Zagrebu nije pomogla. Bolest i dalje napreduje, pa Stephani sve teže govori i hoda, a bolovi su neizdrživi. U Hrvatskoj više ne znaju kako bi joj pomogli, pa su se Anita i Ivica u očaju obratili američkom specijalistu. Može im pomoći da kćeri spase život, ali operacija i boravak u Chichagu koštaju gotovo dva milijuna kuna. A termin ih čeka za nepuna tri tjedna.   

"Radi se o cifri od 250 tisuća dolara i preostaje nam veliko skupljanje", kaže otac Ivica.

Skupljanje bi bilo i manje, ali Stephanina bolest ne nalazi se na listi HZZO, pa im država, kojoj plaćaju sve, neće platiti niti kune za spas njihovog djeteta.

Ova mala Zadranka ne bi smjela biti ovako vesela samo dok je na sirupu protiv bolova. Želite li joj pomoći, pišite nam na exkluziv@rtl.hr. HZZO-u je ona tek broj u birokratskom nizu. Vaši će brojevi, sigurni smo, ipak biti humaniji.

STEPHANIE MILDA
ERSTE & STEIERMAERKISCHE BANK
ŽIRO RAČUN BANKE   2402006-1031262160
CROATIA
S.W.I.F.T CODE    ESBCHR22
BROJ  RAČUNA 3102360581
IBAN HR8924020063102360581

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo