obećavajuća postsezona / Hrvatski turizam ruši još jedan rekord?!

Jesmo li pred rušenjem još jednog rekorda nakon najuspješnije turističke sezone u povijesti!? Prema svim pokazateljima i postsezona koja slijedi mogla bi biti bolja od nerecesijske 2008. Iako se još ne zna kolika se zarada na obali okrenula ove sezone, zna se da su gospodarstvu vjetar u leđa dali prvenstveno Nijemaci, Nizozemci i Britanci kojih je bilo najviše.

8.9.2012.
18:23
VOYO logo

Britanaca je u Hrvatsku ove godine stiglo 241 tisuća, s više od milijun noćenja, što je 24 posto više nego lani.

No, najvjerniji jadranskoj obali ipak su Nijemci. Stiglo ih je milijun i pol, s gotovo 12 milijuna noćenja, što je 13 posto više nego lani. Nijemaca i Nizozemaca je rekordan broj u Istri. Ta hrvatska regija bilježi rekord za rekordom. Najbolji kolovoz u povijesti i u prvih 8 mjeseci turista je kao u cijeloj nerecesijskoj 2008. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Nijemce najviše noćenja imali su Slovenci, Austrijanci te Talijani, kojih je zbog krize ipak 7 posto manje nego lani. Manje je i Hrvata, oko 3 posto, a većina ipak pronalazi način kako do mora.

Osim po ljepoti, neki su Hrvatsku izabrali upravo zbog cijene. A kako su plaže pune, trošit će se i dalje. U rujnu je najvažnije da posluži dobro vrijeme. Tad, kažu stručnjaci, može se očekivati rušenje novih rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine Hrvatska je turistički pobijedila Tursku, Grčku, Italiju, Francusku i Maltu, no bez novih ulaganja pitanje je mogu li se iduće godine očekivati novi rekordi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo