od sutra ljepše vrijeme / Bura paralizirala promet, turisti ostali u kolonama

Nakon obilne kiša koja je izazvala probleme u nekoliko gradova na obali, stigla je olujna bura. Vjetar udara i do 150 kilometara, a to je najviše smetalo prometu. No, pogoršanje je samo kratkotrajno, iako se ljeto ne vraća - već od sutra temperature će rasti.

14.9.2012.
18:58
VOYO logo

Zbog bure je bila zatvorena dionica Dalmatine između Gornje Ploče i Posedarja. Policija očito nije imala vremena usmjeravati promet, a unatoč upozorenjima zbunjeni turisti ostali su zarobljeni u kilometarskim kolonama. Svatko se snalazio kako je znao.

Iz HAK-a upozoravaju na ograničenja i na drugim pravcima - zbog bure praktički od Bakra pa sve do Sv. Marije Magdalene zabrana je za sve osim za osobna vozila. Zabrana je i na Paškom mostu i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekinute su i trajektne linije Brestova-Porozina i Prizna-Žigljen, sve katamaranske linije na riječkom području i one od Splita do Visa, Hvara, Korčule i Lastova.

Hladno i kišno vrijeme u Zagrebu ispraznilo je ulice. Osim turista, Gornji grad je bio pust. No nekima je osvježenje dobro došlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pred nama su suhi i sunčani dani. Temperature će u kontinentalnom području biti oko 20. Na moru nešto ipak više - oko 25.

Ipak na većem dijelu Jadrana i dalje će puhati bura koja bi se trebala padati prema kraju dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo