otvoren forum u dohi / Čačić Kataranima: Nisam Bik Koji Sjedi, ali sam Radi U Miru

Image
Foto: RTL

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić otvorio je katarsko-hrvatski poslovni forum u Dohi i poručio kako bi prijevod njegovog imena bio 'Rad u Miru' te ponudio katarskim ulagačima brojne projekte u Hrvatskoj.

13.11.2012.
8:47
RTL
VOYO logo

"Točan prijevod mog imena nije baš Bik Koji Sjedi, ali je Rad U Miru, i nije tako loše ime za ministra gospodarstva", tim je riječima prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić otvorio katarsko-hrvatski poslovni forum u Dohi.

Oko 40 hrvatskih poduzetnika predstavit će katarskim ulagačima svoje proizvode i usluge u nadi da će nova poslovna inicijativa od strane vlasti, koja je krenula prema katarskom emiru Hamadu bin Khalifi Al-Thaniju povući za sobom i gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer su već održani razgovori katarskog emira i njegovih ministara s predsjednikom Ivom Josipovićem, potpredsjednikom Čačićem i dijelom hrvatskih gospodarstvenika. Katarska strana ponovila je kako je i dalje zainteresirana za ulaganje u LNG terminal na Krku, unatoč činjenici da su hrvatske vlasti prije deset godina na nimalo pristojan način zavlačile, a potom i odbile katarske ulagače.

Dobar posao u Dohi: Emir zainteresiran za ulaganja

Invazija poduzetnika: Hrvati otputovali u Katar po investicije!

Čačić je katarskim ulagačima ponudio i ulaganja u projekt Luke Rijeka te riječne luke Vukovar, vrlo atraktivan sektor za strane ulagače i turizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i nedavno u Turskoj, potpredsjednik Vlade posebno je katarskim investitorima skrenuo pažnju na Kupare.

"To jedan ogroman prostor, bivša vojna zona, s čitavom infrastrukturom, na odličnoj poziciji, ali fenomenalne prilike za turističko ulaganje postoje i u kontinentalnoj Hrvatskoj", istaknuo je i dodao kako Hrvatska nudi da bude 'dugoročni strateški partner i katarska ulazna točka prema Europskoj uniji'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Ivo Josipović ponovo je zahvalio emiru na gostoprimstvu i interesu za ulaganja u Hrvatskoj, a svoj govor završio je riječima: "Nismo ovdje samo zato jer nas zanima ekonomija. Idućih godina ovdje će se održati i rukometno prvenstvo, zanima nas, ne samo biznis, nego i da dođemo ovdje i pobijedimo, da igramo s Katarom u finalu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo