svijeće za prvog predsjednika / Ante Gotovina na grobu dr. Franje Tuđmana

Osim obitelji te visokog stranačkog izaslanstva HDZ-a, svijeće za prvog hrvatskog predsjednika su zapalili i generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

10.12.2012.
11:59
VOYO logo

Na današnji dan prije trinaest godina preminuo je prvi  predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman.

Na njegov grob na zagrebačkom Mirogoju u ponedjeljak ujutro došli su njegova supruga Ankica, sin Miroslav te kćer Nevenka, ali i visoko izaslanstvo HDZ-a, na čelu s predsjednikom Tomislavom Karamarkom. To je prvi put nakon 2000. godine da se stranačkom izaslanstvu obitelj Tuđman pridružila u polaganju vijenaca.

Osim brojih političara, svijeću za prvog hrvatskog predsjednika su zapalili i generali Ante Gotovina i Mladen Markač.

"Predsjednik Tuđman je bio predsjednik moderne, demokratske Hrvatske. Franjo Tuđman je ustrojio oružane snage koje su oslobodile domovinu od agresora, a to nam je omogućilo da budemo članica NATO-a, a sutra ćemo biti punopravna članica Europske unije. On je bio ratni predsjednik. To je to. On je bio taj početak zajedno s nama braniteljima", kazao je diplomatski Ante Gotovina.

Također je istaknuo kako se ne radi o tome da je on 'obranio i Franju Tuđmana presudom u Haagu', nego je naglasio kako je haaška presuda pobjeda sviju nas.

"Mi svi zajedno smo pobijedili, ne samo ja. To je naša pobjeda. Uvijek netko mora biti na prvoj crti. Tako i u ratu imate one koji su na prvoj liniji i one druge, ali svaki pojedinac je važan", dodao je.

Naglasio je kako se susreo s Ankicom Tuđman te da je sretan što ju je imao prilike vidjeti i pozdraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo