ČEKAJU JE DVIJE OPERACIJE / Malena Antonija se probudila iz kome!

Roditelji malene Antonije iz Babine Grede doživotno će pamtiti vijest kad im je iz osječke bolnice javljeno da se njihova djevojčica probudila iz kome, i to nakon dvadeset dana. Bezazleno trčanje školskim hodnikom umalo je završilo tragično. Iako je pred Antonijom dug i težak put oporavka, njezino buđenje za obitelj je ravno čudu.

18.12.2012.
17:52
VOYO logo

U obitelj Gregorović stigla je presretna vijest. Malena Antonia ne smješka se više samo sa fotografije. Nakon punih dvadeset dana probudila se iz kome.  

"Ima dosta vesel pogled, samo ta lijeva strana još nikako ne funkcionira. Ali desnom pokazuje i desnom reagira", rekao je njezin otac Antun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nesretne i tragične igre u školi, kad se tijekom velikom odmoru na školskom hodniku sudarila s drugim djetetom, boljela ju je glava, ali u vinkovačkoj bolnici je nisu poslali na CT. Kažu, da je ne izlažu nepotrebnom zračenju, ali ubrzo joj se pogoršalo i pala je u komu. Sada se probudila, ali stanje je i dalje teško.

"Reagirala je da odmah stisne ruku, kad je pitamo makne prstićem. Prepoznala nas je, sve nas je prepoznala. Kad je pitamo prstom pokazuje jer ne može pričati jer ima u dušniku tu neku cjevčicu", rekao je Antun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antoniju sutra čekaju dvije operacije, pa obitelj i dalje strepi. "Pošto je lubanja otvorena, zatvorit će kost i onda će stavit tu kanilu u vratu da joj oslobode usta pošto već puna tri tjedna dijete ima cjevčicu kroz usta", rekla je Antonijina majka Ljubica.

To što se probudila obitelji je najljepše što se moglo dogoditi, ali u bolnicu ide s težinom. Mnogo toga još uvijek visi o tankoj niti. "Ja sam veseliji, ali kad odlazim sam tužan jako i dolazi do suza jer vidimo da i ona reagira isto", kaže Antun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici u osječkoj bolnici, gdje se sada nalazi, ne žele davati prognoze oporavka, samo kažu da će oporavak sigurno biti dugotrajan. Isprva bezazlena nesreća koja se pretvorila u tešku sudbinu jedne devetogodišnje djevojčice, ujedinila je čitavu obitelj.

"Ma doživio sam to jako teško, kao da je moje rođeno dijete. Prolazimo kroz to sve skupa, i sestra i brat. Žalosno je da je tako ispalo, ali što se tu može. Optimističan sam da će se oporaviti, ali to će biti duga rehabilitacija i daj bože da bude sve u redu", ispričao je stric Mato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško da će za Božić biti s njima, ali Božić će ipak provesti s obitelji. Makar i u bolnici. Kako je sve do prije nekoliko dana izgledalo crno, i to su jako dobre vijesti.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo