DIKTATOR, A NE MINISTAR / 'Jovanović se ponaša kao mali Hitler!'

Bio je ovo uzbudljiv dan. Umjesto smirivanja strasti oko zdravstvenog odgoja - ministar i predstavnici Crkve otišli su korak dalje. Jovanović je rekao - Bozanić je ukrao Božić, a teolog Adalbert Rebić ministra usporedio s Hitlerom. Kako će to pomoći roditeljima koji su sve zbunjeniji sukobom - nije jasno.

27.12.2012.
18:38
VOYO logo

Ministar nije dugo izdržao. Još u srijedu je tvrdio da više neće potrošiti ni sekundu vremena na rasprave o zdravstvenom odgoju, no prepucavanje s Crkvom je ipak nastavljeno.

"Ako je netko ukrao hrvatskim građanima Božić, učinio je to kardinal Bozanić", ispalio je Jovanović.

Oglasila se i potpredsjednica Vlade zadužena za mlade MilankaOpačić. Smatra da je zdravstveni odgoj potreban jer je sve više neplodnih parova zbog spolno prenosivih bolesti. Svaku raspravu o programu smatra dobrom.

"Crkva ima pravo na svoje mišljenje o svakoj temi pa tako i ovoj, ali zadatak države je da osigura djeci u školi znanje bazirano na znanstvenim činjenicama", smatra potpredsjednica Vlade.

Za Crkvu nema tu nikakvih znanstvenih činjenica. Teolog AdalbertRebić smatra da je program prerano donesen, a  prepucavanje za Božić podsjeća ga na doba komunizma.

"Ministar Jovanović se u ovom slučaju ponaša kao mali diktator, kao mali Hitler. Mora se spustiti na demokratski nivo, prizemljiti, a isto tako i nadbiskup nije trebao tu temu načinjati na sam blagdan Božića. Blagdan radosti, veselja i mira", jasan je Rebić.

Ministar Jovanović udrugama i Crkvi opet poručuje da za njih nema mjesta u školi. Za Rebića pitanje zdravstvenog odgoja nije vrijedno tolike rasprave. Vlada bi se, kaže, trebala baviti problemom rada, plaća, razvitka...

"A ne ovim prepucavanjem o kondomu, masturbaciji, o homoseksualizmu. Zar smo na to spali, to nije 21. stoljeće, to je srednji vijek. Mislim na Jovanovića", kaže Rebić.

Tko je u kojem vijeku, građani će sami prosuditi. Možda će svima biti jasnije kad se  eksperimentalni program zdravstvenog odgoja o spolnosti uskoro počne i predavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo