'clean start' analiza / Neven Mimica za RTL Danas: Dugo je vladao kaos

Gost RTL-a Danas bio je potpredsjednik Vlade Neven Mimica koji je komentirao rezultate Vladine 'Clean start' analize.

7.1.2013.
18:52
VOYO logo

Obećali ste promjene, u kojem roku? Kad ćemo vidjeti rezultate temeljene na Clean Start analizi?

"Analiza je podloga za sustavne promjene. One će se provoditi u ovoj godini, do sredine godine bit će jasno koje su to reforme koje su krenule u velikim sektorima - zdravstvo, obrazovanje ali i socijala. A i reforme u javnim poduzećima, prestrukturiranje poduzeća."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li to da će biti i novih otpuštanja i rezova?

"Ova analiza zasad govori što su deficiti, što su nedostaci. Svaki od javnih poduzeća je u procesu restrukturiranja. Poseban tim u Vladi vodi računa o tome i iz tih zajedničkih poslova će proizaći i rezovi i u pogledu općeg financiranja ali i zapošljavanja. Rezova će biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se gleda rezultat Clean Start analize, vidi se da je kaos vladao dugo. Ono što je napravljeno u godinu dana bila je tek priprema terena u pogledu i kadrovskog poslagivanja u javnim poduzećima. Dubina problema, financijskih pa i svakih drugih koja se pokazala u ovoj analizi govori da se do brzih rezultata ne može doći. Na nama je sada da precizno izvažemo koliko je nedostatak rezultata rezultat novih uprava, a koliko objektivno teškog stanja koje su naslijedili."

Jeste li spremni mijenjati kadrove koje je postavio SDP ako se pokaže da su bili loši?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se ne radi o SDP-u, o strankama, o kadrovima koji su tu zato što su ih stranke postavile, nego se radi o tome da kadrovi moraju promijeniti stanje, a promijenit će ga samo ako su uspješni, profesionalni i ako mogu donositi odluke na način koji će značiti pravo restrukturiranje. Stranački kriteriji tu neće imati nikakav utjecaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo