OPSADNO STANJE / Svjetski mediji o višestrukim eksplozijama u Zagrebu

Image
Foto: PIXSELL

Mediji diljem svijeta također su izvještavali o višestrukim eksplozijama u Zagrebu ističući kako policija koja istražuje te incidente zasad nema dokaza da se radi o terorističkim napadima.

11.1.2013.
14:00
PIXSELL
VOYO logo

Svjetski mediji i regionalne novinske agencije izvještavaju u petak o višestrukim eksplozijama u Zagrebu ističući kako policija koja istražuje te incidente zasad nema dokaza da se radi o terorističkim napadima.

BBC podsjeća da su najnovije eksplozije odjeknule samo dva dana nakon prve detonacije na pruzi kod željezničke postaje Podsused.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski javni servis prenosi riječi ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i ravnatelja policije Vitomira Bijelića da eksplozije nemaju obilježja terorističkih napada.

U vijesti o eksplozijama u glavnom gradu Hrvatske, informativni portal "Glas Rusije" navodi da se u zapadnom dijelu Zagreba u petak ujutro začulo između dvije i četiri detonacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na terenu su brojne policijske jedinice, a za promet je zatvoreno nekoliko gradskih četvrti", prenosi "Glas Rusije.

I portal canada.com izvještava o "snažnoj eksploziji" na autobusnoj postaji u Stenjevcu u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je druga eksplozija ovoga tjedna u Hrvatskoj, nakon što je u srijedu eksplozivna naprava oštetila prugu kod Zagreba ali nije bilo ozlijeđenih", piše canada.com.

O eksplozijama u Zagrebu opširno javlja i austrijska novinska agencija APA kao i slovenska agencija STA te srbijanske Beta i Tanjug prenoseći da zbog tih incidenata otežan ili zatvoren promet u zapadnom dijelu grada i da se mogu očekivati veći zastoji u prometu međunarodnih putničkih vlakova između Hrvatske i Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo