U GRAĐANE SE UVUKLA SUMNJA / Policija i dalje bez rezultata - ne zna se tko je bombaš!

Iako je jučer policija uvjeravala da će do ovog trenutka biti poznato tko je kriv za eksplozije koje su potresle Zagreb - javnost je ostala uskraćena za tu informaciju. Jedini svjedok posljednje eksplozije i dalje je samo svjedok iako dokazi upravo na nega bacaju sumnju. I dok istraga i dalje traje premijer Milanović uvjerava kako će Zagreb ostati siguran grad - a gradonačelnik Bandić očito zna nešto više kada je u pitanju zanimanje krivca.

12.1.2013.
18:09
VOYO logo

Liječenje u eksploziji ozljeđenog muškarca i dalje traje. Policija koja mu je jučer pretraživala stan - i dalje ga čuva, kao svjedoka.

Mnogi njegovi susjedi vjeruju da je on upravo to: žrtva. U druge se uvukla sumnja jer status ozljeđenog muškarca od jučer nije promijenjen.

"Nema status osumnjičene osobe, naravno da nam je interesantna zbog same činjenice da se zatekla na mjestu eksplozije, da nam može dati puno informacija", izjavila je glasnogovornica ravnateljstva policije Jelena Bikić.

Neslužbeno doznajemo kako zaista sumnjaju u ozljeđenog, i zbog ozljeda koje upućuju na rukovanje bombom, njegovih različitih verzija događaja, ali i nalaza u stanu. No, samo sumnja očito nije dovoljna kako bi se zaključilo je li netko počinitelj ili ne.

"Vještačenja još traju, procesi zahtijevaju vrijeme, određeno vrijeme, ne možemo ih požuriti, još uvijek čekamo određene nalaze vještačenja, mozaik se polako slaže, no još je puno informacija potrebno provjeriti", dodala je Bikić.

Četiri dana od prve eksplozije na zapadu grada koja je uznemirila građane sa Glavnog odbora SDP-a oglasio se i premijer Milanović.

"Počelo je burno, žestoko, eksplozivne naprave pucaju po Zagrebu, moramo znati da apsolutne sigurnosti nema, ali čvrsto sam uvjeren da će Zagreb u Hrvatskoj ostati ono što je bio sve ovo vrijeme, i za vrijeme rata, i moje mladosti, i mladosti onih koji su stariji od mene, a to je siguran grad u kojem se živi dobro, otvoreno, kvalitetno i da se ništa neće promijeniti i za to naznake postaje - da će tako i ostati", kazao je premijer Milanović.

Zagrebački gradonačelnik ne zna tko je počinitelj, ali očito zna ponešto o njegovom stanju a i zanimanju.

"Odgovorno tvrdim da ovo nije teroristički čin, ovo je potez nekog luđaka, patologa, ne nalaz policije. Sigurnost u Zagrebu se piše velikim slovima", tvrdi Milan Bandić.

Povezanost prve i druge eksplozije još uvijek nije potvrđena, a broj osoba koje je policija u potrazi za informacijama ispitala - prešao je 20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo