NADA SE BLAŽOJ KAZNI ZA SINA / Otac jednog od uhićenih 'bombaša' progovorio za RTL Danas

Istina je - moj sin jedan je od bombaša s Trga bana Jelačića. Za RTL Danas progovorio je Ante Duvnjak, građevinski poduzetnik iz Vodica. Njegov se sin sam predao policiji nakon što su već uhićena petorica ostalih za postavljanje improvizirane bombe kućne radinosti u centru Zagreba prije tri dana. Njihove obitelji sad se nadaju blažoj kazni, jer prijeti im i pet godina zatvora.

26.1.2013.
18:19
VOYO logo

Trenutak ludosti i pijanstva obilježio mu je život. A kad je shvatio što je učinio, prijavio se policiji. Otkriva to otac jednog od šestorice uhićenih za bombu na Trgu bana Jelačića. Neslužbeno - prvo su pala petorica ostalih, a onda se prijavio i on.

"Oni su bili osumnjičeni dok nisu došli na policiju i prijavili se sami i priznali šta su napravili. Je, jedan od njih je moj sin. Izvršen je pregled stana i ovoga u Vodicama i onoga u Zagrebu, ništa nisu našli", rekao nam je telefonom AnteDuvnjak, otac uhićenog.

Image



S ranijim eksplozijama na zapadu Zagreba, tvrdi, nemaju veze, a prema informacijama koje ima - i policija je na tom tragu. Nada se blažoj kazni i promjeni kvalifikacije djela u remećenje javnog reda i mira.

"Kad se malo popije i slavi i ostane vam neka 'ajmo reći jača petarda, e idemo je ispucat. E kad pukne, onda dođe ono što se kaže iz guzice u glavu".

No, policija je ranije isključila pirotehniku, a danas – samo šturo.

"Osobe su uhićene na području policijske uprave zagrebačke i policijske uprave Šibensko-kninske. Nad njima se trenutno provodi kriminalističko istraživanje", izjavila je MirelaBan, glasnogovornica PU zagrebačke.

Više će se znati nakon što šestorku nepromišljenih bombaša ispitaju i tužitelji zagrebačkog županijskog državnog odvjetništva. No, neslužbeno - u Vodicama sve vrvi od informacija. Jedan od uhićenih navodno je brat vatrogasca poginulog na Kornatima i član mladeži HDZ-a, no u stranci to zasad ne žele potvrditi.

"Svakako osuđujemo taj čin. Kad budemo znali da li se radi o našim članovima, onda ćemo moći nešto više komentirati po pitanju njegovog članstva u Hrvatskoj demokratskoj zajednici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image



HDZ-ova gradonačelnica Vodica BrankaJuričevMartinčev za RTL Danas potvrdila je:

"Petorica osumnjičenih da su neki dan bacili eksplozivnu napravu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, zaista su s našeg područja, šokirana sam i teško mi je vjerovati da su počinili takav čin koji je za svaku osudu".

No nakon poziva iz policije izjave više nije davala. Petorica mladića u kasnim dvadesetima pripadnici su poznatijih i bogatijih vodičkih obitelji. No Vodičani ne vjeruju.

Na policiji je da otkrije sve detalje. I podijeli ih s građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo