ELIZEJSKI UGOVOR / Mali graditelji mira na kazališnim daskama

Potpisom na ugovor završilo je rivalstvo između dviju zemalja, a mališani iz dviju škola o različitostima dvaju naroda progovorili su na zabavan način i u prikazanom filmu “Karambolage”.

6.2.2013.
21:03
VOYO logo

Proslavi 50. godišnjice potpisivanja Elizejskog ugovora pridružio se i Zagreb. Učenici Eurocampusa, koji pod istim krovom objedinjuje Francusku i Njemačku školu - u zagrebačkom Kazalištu lutaka organizirali su kulturnu večer. Održali su predstavu u kojoj su na humorističan način predstavili francusko - njemačke odnose u proteklih 50 godina.

Zanimljivo, učenici Francuske škole govorili su na njemačkom, a učenici Njemačke škole na francuskom jeziku. Ravnateljica Elfie Koller i ravnatelj Christophe Olry željeli su primjerom pokazati prijateljstvo europskih naroda, čije su temelje prije pedeset godina Elizejskim ugovorom postavili francuski predsjednik Charles de Gaulle i njemački kancelar Konrad Adenauer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisom na ugovor završilo je rivalstvo između dviju zemalja, a mališani iz dviju škola o različitostima dvaju naroda progovorili su na zabavan način i u prikazanom filmu “Karambolage”. U obljetnicu su željeli uključiti i učenike hrvatskih škola.

Tako polaznicima vrtića, osnovnih i srednjih škola nude mogućnost sudjelovanja u natječaju za crteže na temu "Prijateljstvo u srcu Europe".  Za sudjelovanje je dovoljno posjetiti internetsku stranicu www.ecolefrancaisedezagreb.hr, a nagrade će biti dodijeljene 9. svibnja 2013., na Dan Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo