POTVRĐENA UHIĆENJA / Policija još uvijek ispituje navodne Jelavićeve otmičare

Zagrebačka policija uhitila je i zadržala na ispitivanju dvije osobe osumnjičene za otmicu bivšeg političara iz BiH Ante Jelavića.

11.4.2009.
5:21
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatska policija uhitila je dvije osobe osumnjičene za otmicu bivšeg člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića.

Dvije osobe uhićene su u Zagrebu i policija će tražiti produžetak njihova zadržavanja. Iz policije navode da se kriminalistička obrada nastavlja te da zasad ne mogu davati detaljnije informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićene osobe navodno su povezane s nekadašnjom Kažnjeničkom bojnom koju je vodio Mladen Naletilić Tuta. Tuta je na Haškom sudu osuđen za ratne zločine na kaznu u trajanju od 18 godina.

Iz Ravnateljstva policije zasad nema potvrde o uhićenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A bivši bosansko-hercegovački političar, Ante Jelavić, se u petak nekoliko minuta nakon ponoći, vratio u svoj stan u Miramarskoj ulici u Zagrebu. Bio je miran, ali je djelovao umorno.

Okupljene je iznenadio izjavom da je sam uspio pobjeći svojim otmičarima. "Uspio sam pobjeći. Valjda zbog njihove nesmotrenosti pustili su me sat vremena samog. Mislili su da ja smatram da nekoga ima. Nije to moja hrabrost", izjavio je Jelavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavić, čini se, zna i tko su njegovi otmičari. "Jedan dio zagrebačkog krim miljea je izvršitelj, a vjerojatno i nalogodavac", otkriva Jelavić.

Navodno je bio na području Rame u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je u četvrtak oko 18 sati javio supruzi da je slobodan te da je na putu za Zagreb. Otet je sa zagrebačke tržnice Utrine gdje je kupovao namirnice za Uskrs. Na parkiralištu je ostao njegov luksuzni terenac BMW X5 u kojemu su bili ključevi te kupljene namirnice.

Tijekom popodneva su mu otmičari dozvolili da nazove suprugu i da joj objasni da otmičari traže milijun eura otkupnine. Odmah nakon tog poziva njegova je supruga obavijestila policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađalo se da je Jelavić otet zbog novca, da su ga otele bosanske tajne službe te da je otet zbog Hercegovačke banke. Navodno je u njegovom oslobađanju utjecaja imao hercegovački lobi u Zagrebu, odnosno umirovljeni general HVO-a Stanko Sopta Baja te Vinko Žuljević Klica koji su bliski Jelaviću.

Nagađa se i da je otmica svojevrsno upozorenje Jelaviću.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U videoprilogu pogledajte priču koju donosi RTL-ova Željka Marijanović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo