ODLUKA BEZ PRESEDANA / 'Papa je pokazao visok stupanj odgovornosti'

Image
Foto: AP

U izjavi medijima Stjepan Mesić je naveo da papa Benedikt XVI., kojega je imao prilike susresti u Vatikanu, nije - za razliku od svojega iznimno popularnog prethodnika kojega bi se, uvjetno govoreći, moglo nazvati i populističkim papom - bio i vjerski vođa i politički čimbenik.

11.2.2013.
14:40
AP
VOYO logo

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik StjepanMesić ocijenio je u ponedjeljak kako je odluka poglavara Rimokatoličke crkve pape Benedikta XVI. da se povuče bez presedana u posljednjih šest stoljeća Crkve.

"Ona svjedoči o visokom stupnju odgovornosti što je Papa osjeća prema Crkvi, prema svojem položaju i - što je najbitnije - prema vjernicima", smatra Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izjavi medijima Mesić je naveo da papa Benedikt XVI., kojega je imao prilike susresti u Vatikanu, nije - za razliku od svojega iznimno popularnog prethodnika kojega bi se, uvjetno govoreći, moglo nazvati i populističkim papom - bio i vjerski vođa i politički čimbenik.

"On je u prvome redu bio teolog, i to konzervativnih uvjerenja koja nije ni sakrivao niti je od njih odustajao", ustvrdio je te naglasio da njegovu odluku valja primiti s punim poštovanjem i uvažavanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnji je svijet, pa i Katolička crkva u njemu, suočen s dosad nezapamćenim izazovima. Valja se nadati da će nasljednik Benedikta XVI. biti netko tko će se s tim izazovima znati nositi, imajući na umu raspoloženje najvećeg broja vjernika, ali i prilike u kojima oni, kao i cijeli svijet, žive", zaključio je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo