PRAZNA SVETA STOLICA / Koju titulu će Papa nositi nakon odlaska?

'Papa Benedikt XVI. definira opis svog posla. Njegov brat je sam rekao da se Papa neće miješati u novi pontifikat, ali da ipak može malo savjetovati', otkriva novinar John Thavis.

13.2.2013.
18:38
VOYO logo

Cijeli dan mnoštvo pred Petrovom bazilikom. Počelo je opraštanje od Benedikta XVI. koji ipak ne odlazi daleko, tek u obližnji vatikanski samostan.

"U odluci o njegovu povratku u Vatikan nismo se konzultirali s kardinalima. Nismo zabrinuti zbog ove odluke, njegov će nasljednik imati sreću sto ce u svojoj blizini imati osobu koja najbolje može reci kakve su duhovne potrebe Crkve i samog Petrova nasljednika", kaže FedericoLombardi, glasnogovornik Svete Stolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koju će titulu pritome bivši Papa imati, nije poznato - možda kardinal u miru, nagađa Lombardi. Činjenica je da se odreknuće s papinske dužnosti dogodilo tek drugi put u 700 godina - pa pravila postavlja - papa.

"Papa Benedikt XVI. definira opis svog posla. Njegov brat je sam rekao da se Papa neće miješati u novi pontifikat, ali da ipak može malo savjetovati", otkriva novinar JohnThavis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor  "Vatikanskih dnevnika" kaže da će kardinali na konklavi koja neće početi prije 15. ožujka biti svjesni da će se sljedeći papa morati boriti s brojnim lobijima unutar Rimske kurije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike