JEDNOGLASNA ODLUKA / Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a!

'Mi smo iznijeli svoje prigovore, oni su ih sve odbili i nastavili... Da vam iskreno kažem, ja više ništa ne očekujem...', rekla je bivša premijerka nakon saslušanja pred Visokim sudom časti HDZ-a koji je potom jednoglasno donio odluku o njezinu izbacivanju iz stranke.

1.3.2013.
12:13
VOYO logo

Jadranka Kosor, bivša predsjednica stranke, jednoglasno je izbačena iz HDZ-a. Bila je to odluka Visokog suda časti koji je prvo saslušao bivšu premijerku, a nakon njezinog odlaska iz središnjice stranke i kraćeg vijećanja donio odluku o njezinu isključenju iz stranke.

U obrazloženju odluke stranački Sud časti je rekao da je "Jadranka Kosor dovodila u pitanje integritet suda, takvim i prijašnjim javnim istupima štetila ugledu stranke. Pripremala se za EU izbore samostalno, otvorila je stranicu...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Naša odluka nije konačna, gospođa Kosor ima pravo na žalbu Predsjedništvu u roku od 8 dana. Ako ne bude žalbe, Predsjedništvo će u roku od 8 dana potvrditi našu odluku", stoji u obrazloženju presude Viskog suda časti HDZ-a.

Prije odluke o izbacivanju Jadranka Kosor je došla pred stranački Visoki sud časti u pratnji Krunoslava Olujića, u čijem je društvu nakon sat vremena napustila središnjicu HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon saslušanja bivša predsjednica HDZ-a se obratila okupljenim novinarima. Rekla je kako i Borić, i Mlakar trebaju biti izuzeti iz ovog procesa jer su članovi kluba zastupnika, pa ne mogu biti i u Visokom sudu časti.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Dobila sam poziv na ime Andrija Mikulić, ja nisam pozvana danas, ali sam došla svojm voljom. Mogu vam reći da se proces pripremao šlampavo i na brzinu", izjavila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo iznijeli svoje prigovore, oni su ih sve odbili i nastavili... Optužili su me da sam neradnica što je apsurdno! Da vam iskreno kažem, ja više ništa ne očekujem, ja govorim istinu i nastavit ću govoriti istinu", naglasila je bivša premijerka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

"Što da radim, da si prerežem žile... Nije mi žao ni zbog čega, ni što sam Karamarku uručila iskaznicu jer ja se, za razliku od njega, ne sramim ničega iz prošlosti", dodala je Kosor.

Govoreći o stranici koja je pokrenuta, rekla je da to nije njezino djelo, ali da će je napraviti, a počela je i tweetati. Također je dodala kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv jednog lista koji je objavio da će joj HDZ odrezati glavu kao primjer drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo