DIRLJIVA PRIČA IZ MOSTARA / Vratio se na mjesto smrti ljubavi svog života

Povijest nitko nažalost ne može ispraviti. Sean i Colette upoznali su se 93. u Mostaru, u vihoru rata i zaljubili se. No, Colette je ubrzo poginula i tako postala prva američka ratna žrtva na tlu Bosne i Hercegovine. Sean je nikada nije prebolio, a nedavno se vratio u Mostar i obišao sva mjesta koja su ih povezivala.

19.4.2013.
18:20
VOYO logo

Seanu je trebalo čak dvadeset godina da napokon progovori o ljubavi svog života. U Collette se zaljubio 1993. na mostarskom ratištu. Ali njihova ljubavna priča nije imala sretan kraj.

"To je prva osoba kojoj sam darovao srce, u koju sam se zaljubio", govori Sean Vatcher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Collette je u Americi, a Seann u Britaniji čuo za najgori ratni sukob od Drugog svjetskog rata. Zajedno su doputovali u Mostar.

Sean je u Hercegovinu stigao kao ratni fotograf, a Collette je pomagala ratnim stradalnicima. Mlada je Amerikanka dojmove s ratišta snimala na vrpcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sve jako zbunjujuće. Ovdje ljudi žive jako teško. Ali su se brzo navikli na ovakav život. Čak i u malim stvarima. Navikli su biti prljavi i živjeti bez hrane i čiste vode", govorila je tada Collette.

Oko njih mržnja i smrt, a u njima ljubav. Sve dok Collette nije smrtno stradala od granate koje je pogodila jedan neboder. Dvadeset godina nakon njezine smrti Seann je skupio hrabrost i ponovno ušao u sobu u kojoj je izgubio svoju zaručnicu. Sve ga ovdje podsjeća na najgori trenutak u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put da sam u ovoj sobi. I nije mi dobro. Čini vam se kao grozno mjesto? Meni da", opisuje svoje osjećaje Sean.

Collette je bila prva američka žrtva na teritoriju Bosne i Hercegovine. Dvadeset godina nakon njezine smrti, Sean namjerava obnoviti dječje igralište ispred zgrade u kojoj je poginula. Mostar mu je darovao ljubav, a sad on gradu na Neretvi želi ostaviti trajno sjećanje na ženu koju nikada nije zaboravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo