PRONAŠLI POČINITELJE / Bacali kamenje na tek otvorenu džamiju u Rijeci

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Policija je pronašla počinitelja za kojeg se osnovano sumnja da je razbio staklo na vjerskom objektu na području Zameta u Rijeci.

24.5.2013.
16:02
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari. Policija je pronašla počinitelja za kojeg se osnovano sumnja da je razbio staklo na vjerskom objektu na području Zameta u Rijeci. Po završetku kriminalističkog istraživanja  slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 Policiji je sinoć oko 22 sata dojavljeno da više osoba baca kamenje prema Islamskom centru na Zametu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, a očevidom je utvrđeno da je na prozoru uredskih prostorija vjerskog centra razbijeno staklo.

Ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Policija je izvijestila da nastavlja istragu kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i pronašli počinitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječki nadbiskup Ivan Devčić najoštrije je osudio vandalski čin počinjen na novootvorenom Islamskom centru u Rijeci u noći 23. svibnja.

"Nadbiskup izražava iskrenu podršku braći islamske vjere i žaljenje zbog moralne i materijalne štete koju su pretrpjeli. U suvremenoj demokratskoj Hrvatskoj i u Rijeci koja se ponosno predstavlja kao multikulturalni grad tolerancije, svi smo kao građani, a pogotovo ako smo vjernici, pozvani na poštivanje i upoznavanje bogatstva različitih vjera i kultura te na izgradnju civilizacije dijaloga", piše u priopćenju Riječke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosno je da smo ovih dana svjedočili i napadima na volontere građanske inicijative 'U ime obitelji', no ti događaji nažalost nisu dobili adekvatnu osudu javnosti. Napadi i nasilje prema bilo kome, nedopustivi su", zaključuje se u priopćenju..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike