milanović kod sabe / Vukovarci se boje da će se ponoviti 1965. godina

Image
Foto: vucafe.org

Premijer Zoran Milanović došao je danas u Vukovar kako bi obišao područja ugrožena poplavama.

10.6.2013.
10:47
vucafe.org
VOYO logo

Još samo nekoliko centimetara vode dijeli Otok sportova od poplave. Vodostaj Dunava u Vukovaru je jutros bio 551 centimetara i stalno raste. Do kraja dana očekuje se 580 centimetara i proglašenje redovitih mjera obrane od poplava.

Do sada je napunjeno i postavljeno 50.000 vreća s pijeskom, 1.040 tzv. boks barijera i 300 metara tzv. vodenih barijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarci dolazak vala usporedjuju s 1965. godinom kada je plivalo pola grada, no tada nije bilo nasipa koji ce ih ovoga puta, vjeruju, obraniti.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je danas područja ugrožena vodenim valom te se neposredno upoznao s mjerama koje se poduzimaju u njihovoj zaštiti, kako je i bilo najavljeno iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pratnji predsjednika Vlade bili su ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Poplave i dolazak vodenog vala uzrokovale su i zatvaranje parka prirode Kopački rit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog proglašenja izvanrednih mjera zaštite od poplave i mogućeg proglašenja izvanrednog stanja zbog očekivanog vrlo visokog vodenog vala, Park prirode Kopački rit bit će do daljnjega zatvoren za posjećivanje zbog sigurnosti posjetitelja", priopćeno je iz javne ustanove "Park prirode Kopački rit".


Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo