stiže čudovište / 'Vladamo situacijom, ne očekujemo alarmantne situacije'

Voditelj Glavnog centra za odbranu od poplava Zoran Đuroković poručio je kako će Hrvatska spremna dočekati 'vodeno čudovište' i nema nikakvog razloga za zabrinutost.

12.6.2013.
19:01
VOYO logo

Na istoku Hrvatske, cijelim tokom Dunava, proglašeno je izvanredno stanje zbog vodenog vala koji stiže ranije nego što se očekivalo.

Sada je kod mađarskog gradića Baje, 50 kilometara od hrvatske granice, a preko Mohača će za dvadesetak sati, što znači sutra oko 16 sati, doći do Batine u kojoj je vodostaj 757 centimetara.
Potom se za vikend očekuje u Vukovaru.

U Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji uvedena su 24-satna dežurstva na nasipima i napunjene stotine tisuća vreća pijeskom.  

Budući da vodeni val Hrvatska očekuje sutra, reporterka RTL-a upitala je voditelja Glavnog centra za odbranu od poplava a je li sve spremno za 'vodeno čudovište'.

"Vodeni val će doći nešto ranije, očekujemo ga sutra. To su bile samo prognoze, upravo iz tih razloga na dan uspostave izvanrednog stanja na području naših županija mi smo i posljednju vreću ugradili u svoje dodatno osigurane nasipe", kazao je Đuroković.

Također je dodao kako nema razloga za zabrinutost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne očekujemo nikakve alarmentne situacije. Ozbiljno smo se pripremili. Znamo da imamo dobar sustav obrane od poplava, spremni smo na hitne intervencije, imamo velike snage u pripravnosti, a uključila se i vojska u obranu od poplava. Siguran sam, uspješno ćemo se obraniti od ovog velikog vodenog vala Dunava", naglasio je.

Upitan što je s nasipima na kojima već sada izvire voda i može li doći do probijanja vode, Đuroković je smirio javnost riječima da Hrvatske vode vladaju situacijom.

"Sve je to sastavni dio posla Hrvatskih voda tijekom obrane od poplava, saniraju se pojave izvore. U slučaju nekih veći incidenata, tu je vojska. Vladamo stanjem. Nema razloga za brigu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo