poruka na društvenim mrežama / Odnesite odjeću na popravak bivšim radnicama Kamenskog

Image
Foto: Facebook/Otvoreno Kamensko

Ako imate nešto za šivanje ili za popravak dajte im priliku da zarade. Isto tako, ako imate tkaninu koju ne namjeravate iskoristiti, poklonite njima. Možete pomoći i širenjem ove informacije.

21.6.2013.
10:15
Facebook/Otvoreno Kamensko
VOYO logo

Radnice nekadašnje propale i opljačkane tekstilne tvornice Kamensko osnovale su udrugu, u travnju pokrenule kreativne radionice, a ovih se dana društvenim mrežama proširila poruka kojom se poziva sve građane i građanke da odjeću daju upravo njima na popravak.

"Radnice Kamenskog od Grada su dobile na korištenje dva prostora na Knežiji: Rudolfa Bičanića 4 i Braće Cvijića 9. Tamo šivaju, popravljaju odjeću i eventualno prodaju nešto od dobivenog materijala. Dakle, ako imate nešto za šivanje ili za popravak dajte im priliku da zarade. Isto tako, ako imate tkaninu koju ne namjeravate iskoristiti, poklonite njima. Možete pomoći i širenjem ove informacije. Hvala", poruka je koja se munjevito proširila Facebookom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Kamensko osnovana je krajem 2011. godine od strane otpuštenih tekstilnih radnica propale industrije Kamensko sa svrhom zajedničkog djelovanja i međusobne podrške u egzistencijalnoj i emotivnoj krizi. Riječ je o ženama u dobi iznad 50 godina, tekstilnim radnicama koje posjeduju niz vještina od osmišljavanja modela i krojenja do šivanja, stoji u opisu grupe Otvoreno Kamensko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo