SLAVLJE JE IZA NAS / Najbolji trenuci velikog spektakla u centru Zagreba

Hrvatska je jučer veličanstvenim 'tulumom' proslavila ulazak u Europsku uniju, a u prilogu pogledajte ključne trenutke velikog slavlja nakon kojeg nam vrlo brzo slijedi suočavanje s realnošću.

1.7.2013.
18:42
VOYO logo


S Odom radosti u ponoć - Hrvatska je postala dio Europske unije. Do vrhunca svečanosti - dovelo je niz nezaboravnih trenutaka. Počevši s hrvatskom himnom. Od ojkalica do nijemog kola i bogato ukrašenih Slavonskih kraljica.

Od izrade slavne čipke, drvenim batićima i tijelima plesača do visokim uzvanicima vjerojatno egzotičnih zvončara iz Kastavštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na hrvatskom - 24. službenom jeziku Europske unije - sinoć su progovorili svi.

Hrvatska, poručili su premijer i predsjednik - ima što ponuditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što god vam pričali o nama, znajte da je ovo zemlja racionalnih ljudi koji realno doživljavaju sebe, svoju državu i ulogu svoje zemlje u Evropi i svijetu", rekao je premijer Milanović.

"Mozaik sastavljen od 4,5 milijuna slobodnih shvaćanja vlastite zemlje, njezine prošlosti, sadašnjosti i budućnosti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnosti - u kojoj je Hrvatska europski igrač.

"Ovo je prvi dan naše europske budućnosti, prvi dan velike prilike koja nam se pruža, prvi u nizu dana koji nude priliku koja se ne smije propustiti", poručio je predsjednik Josipović

Budućnost je, barem sinoć, izgledala sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje je iza nas, a ispred - život u Europi. Dvadeset osmoj zvijezdi na europskom nebu mnogi žele da bude sretan i dug.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo