zakon za njih ne vrijedi / Zatvorena slastičarnica iz koje je pobjegao inspektor!

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Iako je prodavačica na vrijeme izdala fiskalni račun, no nije ga uspjela dati inspektoru koji je pobjegao iz slastičarnice, vlasniku je stigla kazna u visini od 20.000 kuna, a ugostiteljski obrt mu je zatvoren.

19.7.2013.
15:51
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Dubrovački ugostitelj, čija je sudbina prije nekoliko dana dospjela u javnos, nije dobio ni ispriku ni ikakvu adekvatnu reakciju od Porezne uprave. Štoviše, dobio je kaznu od 20.000 kuna.

Njegova slatstičarnica je zatvorena, a vlasnik je najavio tužbu.

Podsjetimo, porezni ispektor je čekao dok svi gosti ne izađu iz slastičarniste te kada je ostao sam s prodavačicom, kupio je kuglu sladoleda. Međutim, dok je ona izdavala račun, inspektor je doslovno 'pobjegao' s kuglicom sladoleda van. Inspektor nije pričekao ni četiri sekunde, a prema pravilu prodavači imaju 12 sekundi za izdati račun.

Prodavačica se okrenula prema pultu s računom u ruci, ali od gosta ni traga, pa je stavila račun na pult, da bi ga kratko nakon toga bacila u koš.

Međutim, inspektor se opet pojavio na vratima slastičarne, u lijevoj ruci je držao sladoled, a u desnoj značku poreznog inspektora.

Sve to je zabilježila kamera. Vlasnik slastičarne je poslao snimku u središnjicu Porezne uprave, koja je trebala analizirati sadržaj iste.

"U mojoj žalbi utvrđeno je kako je inspektor platio, a ja izdao fiskalni račun. Sve je bilo transparentno, a ja sam ipak jučer dobio rješenje da danas moram zatvoriti. Tvrde kako sam u pravu, ali da u trenutku prodaje nije predočen račun. Pitam se tko je ovdje lud", prepričao je ljuti vlasnik za Dubrovački dnevnik.

Ovakav rasplet situacije navodni na zaključak kako Porezna štiti inspektore koji se koriste raznim trikovima kako bi izbjegli preuzimanje računa te naplatili kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo