CJENOVNI UDAR / RTL doznaje: Goriva poskupljuju gotovo 60 lipa!

Sljedećeg tjedna cjenovni udar na benzinskim crpkama. Nakon što je Vlada najavila povećanje trošarina RTL-u je potvrđeno da zbog stanja na tržištu nafte na Mediteranu gore idu i cijene goriva i to maksimalnih trideset lipa u dva tjedna. Najprodavanije vrste tako će odjednom poskupjeti gotovo 60 lipa, što je najviše pojedinačno poskupljenje od 2009.

19.7.2013.
18:39
VOYO logo

Po trenutnim cijenama vozači će rezervoare puniti do utorka, kada slijedi novi snažni udar na džepove građana. Cijene goriva skaču kako nisu još od 2009.

Kako RTL neslužbeno doznaje, najprodavaniji Eurosuper 95 s dosadašnjih 10 kuna i 8 lipa skače na 10 kuna i 64 lipe, a Eurodizel s 9 i pol kuna na 9 kuna i 92 lipe. Rezervoar od 50 litara za benzince tako poskupljuje 28 kuna, a za dizeleše 21 kunu. Sve to pravda se rastom cijena nafte na mediteranskom tržištu, kao i tečaja dolara, ali i - višim trošarinama.

No, efekt na budžete prijevoznika, kako upozoravaju, neće biti nimalo pozitivan. Lančanog poskupljenja boje se i građani.

U normalnim vremenima, rast cijena goriva na cijenu osnovnih životnih namirnica poput kruha i mlijeka, upozoravaju sindikati, ne bi se smio odraziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo