'taj sudac nema dobre namjere' / Ljutiti ministar financija proziva sud za nemoral i lijenost!

Sudac Mislav Kolakušić odgodio je predstačajnu nagodbu Dalekovoda jer je neke odredbe zakona uputio na preispitivanje Ustavnom sudu. U pitanje je dovedeno više od četiri tisuće predstečajnih postupaka kojima Vlada pokušava riješiti gospodarsku krizu.

22.7.2013.
17:05
VOYO logo

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, MislavKolakušić, odgodio je ročište za sklapanje predstečajne nagodbe nad Dalekovodom, najavljeno za utorak, jer traži ocjenu ustavnosti pojedinih odredbi Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Zakon je donijela Vlada u siječnju prošle godine, a izmijenjen je u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija SlavkoLinić na to je ljutito poručio - taj sudac očito nema dobre namjere.

"Sudac koji je ovako presudio očito nema dobre namjere. Na tisuće predmeta je na sudovima, zašto da gubimo novce? Suci su bitni, mi nismo bitni", izjavio je ministar financija.

"Varteks je pozitivno riješen, kako to tamo za tog suca nije bilo protuustavno, a ovom je? Ovo je prva odluka gdje netko veli neću raditi... Zašto je to napravio sad, prebacio na Ustavni sud? Da može gospodin na godišnji?", pitao se Linić.

"Kad bi ja ovaj posao radio samo iz osobnog imidža i promocije bilo bi loše... Ovaj je zakon jednoglasno usvojen u Saboru. Zašto raditi? Ljepše je 15 godina voditi stečajeve, trošiti novce, trošiti ljudske sudbine...", zaključio je sarkastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljnije objašnjenje razloga na Trgovačkom sudu ne nude, no za Dalekovod nema sumnje - ovo je u najmanju ruku neugodno iznenađenje.

"Osim toga naš spis je dosta dugo stajao na sudu, ovo nismo očekivali, sudac nije nikad to spominjao, ovo dovodi u pitanje sve naše ugovorene poslove u inozemstvu...", izjavila je Ivana Radić, glasnogovornica Dalekovoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nagodbi u kojima je dug veći od 10 milijuna kuna je 475, tvrtke u dugovima zapošljavaju više od 22 tisuće kuna, ukupno duguju 34 milijarde. Tvrtki koje duguju manje od 10 milijuna je 3748, zapošljavaju oko 10 tisuća radnika i duguju oko 3 milijarde kuna. Ukupno, riječ je o čak 4233 predstečajnih nagodbi, 32 i pol tisuće radnika i 37 milijardi kuna dovedenih u pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo