BRITANCI O SVOJOJ DJECI / Ponašaju se poput životinja i štetočina

Image

Većina Britanaca smatra da djeca postaju opasna za vršnjake, ali i za odrasle. Ponašanje mladih Britanaca, zbog sve više nasilja, postalo političko pitanje.

17.11.2008.
13:40
VOYO logo

LONDON - Više od 50 posto Britanaca smatra da se djeca u toj zemlji počinju ponašati poput životinja i štetočina. Mnogi vjeruju i da su djeca postala opasna ne samo za svoje vršnjake, nego i za odrasle.

To su rezultati istraživanja javnog mišljenja što ih je provela humanitarna organizacija Barnardo's. U priopćenju organizacije stoji kako su ih rezultati prilično šokirali te da su pokazali uznemirujući stupanj netolerancije prema djeci. "Porazno je da se riječi 'životinje, 'divljaci', 'štetočine' i tomu slični, gotovo svakodnevno koriste kada je se govori o djeci", smatra direktor Bernardo'sa, Marin Narey. "Porazno je i to da ovdje nije riječ o mišljenju odraslih o manjem broju djece - naše istraživanje predstavlja javno mišljenje o djeci općenito."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih nekoliko godina zbog sve češćih incidenata, nasilja i asocijalnog ponašanja djece i mladih, briga o njihovu ponašanju postupno se pretvara u sve ozbiljnije političko pitanje, smatraju Britanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo